dinsdag 12 januari 2010

Bodyscanner en vroegtijdig uitchecken

Gisteren op Radio1 bij Villa VPRO een gesprek met advocate Inez Weski en het CDA-kamerlid Haersma Buma. Op een gegeven moment kwam het gesprek op de (mobiele) bodyscanner, en het CDA-kamerlid beweerde dat de bodyscanners gebruik maken van onschadelijke micro-golven. Oplettende burgers weten inmiddels dat Schiphol de verkeerde scanners hebben besteld. Namelijk de scanners op micro-golven, die niet in staat zijn om niet-metalen wapens (of explosieven) te detecteren. Voor dergelijke stoffen moet je gebruik maken van Röntgen-scanners.

Is de heer Haersma Buma onwetend of bewust bezig het publieke debat te misleiden? Ik zit mij dan op te vreten achter de radio omdat over het algemeen politici met dit soort uitspraken wegkomen. Gelukkig liet mw. Weski zich niet van de wijs brengen, en zij wees het Tweede Kamer-lid erop dat het wel degelijk dus om Röntgen-scanners gaat. Helaas liet het programma geen tijd meer om de reactie van de CDA'er hierop te vragen. Maar in ieder geval heeft de luisteraar uiteindelijk de goede informatie gekregen.

---------------

En nog een klein OV-chipkaart-dingetje. Vanochtend weer eens met de bus, en behalve dat bij de deur 1 van de 2 scanners het al niet deden, kregen we nu bij het bereiken van het station de mededeling van de chauffeur dat we alvast uit moest checken, omdat straks "de computer uitgaat, en dan kun je niet meer uitchecken". Oh? Waren wij even blij met deze meedenkende chauffeur, maar voor het zelfde geval stond de computer al uit, en moesten weer een stuk of 10 passagiers via de post geld terugvragen. Goed systeem jongens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten